TRAGOM OLIVERA Koncertni spektakli u tri hrvatska grada povodom pete godišnjice smrti legendarnog Olivera Dragojevića

Najavljen je koncertni program unikatnog glazbenog projekta ‘Tragom Olivera’ tvrtke ‘Moj koncert’ iz Zagreba i njezina osnivača i vlasnika, regionalno poznatog glazbenog producenta Damira Osredečkog.

Naime, legendarni i vjerni Oliverovi ‘Dupini’ vratili su se na domaću glazbenu i koncertnu scenu još koncem ožujka 2022., kad su sa splitskim pjevačem Petrom Dragojevićem snimili svoju, novu obradu kultne Oliverove pjesme ‘Nedostaješ mi ti’. Od tada su, pod nazivom projekta ‘Tragom Olivera’, nastupali diljem regije, vraćajući tako stari sjaj ovoj, svima poznatoj Oliverovoj pratećoj grupi ‘Dupini’ – a koja je gotovo tri desetljeća bila uz legendarnog i svima nam nikad prežaljenog Olivera Dragojevića.

A ove godine, povodom pete godišnjice smrti Olivera Dragojevića,  projekt ‘Tragom Olivera’ se nastavlja – pa će se tako Olivera i njegovih kultnih pjesama prisjećati i publika u dvoranama u Varaždinu (14.10.), Rijeci (24.11.) i Zadru 2.12.).

Damir Osredečki, autor i producent projekta ‘Tragom Olivera’ naglašava da im je glavni cilj bio odati počast Oliveru ‘koji je prije svega bio naš prijatelj, ali i prijatelj svih ljudi koji su pjevali njegove pjesme’ te vratiti ‘Dupine’, kultnu grupu na glazbenu scenu i koncertnu kartu, ne samo Hrvatske, već i cijele regije i inozemstva.  Drugim riječima, svuda gdje se pjevaju i slave Oliverove pjesme:

– Oliverovi ‘Dupini’, koji su ga na pozornicama diljem globusa pratili gotovo trideset godina – i naši najbolji pjevači, sastavljeni od Oliverovih prijatelja i najbližih suradnika, prisjećaju se i slave Olivera tako što izvode njegove vječne pjesme. Svi spojeni u jedno veliko srce, uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su ovaj jedinstveni in memoriam glazbeni projekt. Smatramo, naime, da Oliverove pjesme ne treba puno obrađivati, jer je on bio jedinstven i neponovljiv. Stoga, ‘pjevat’ ćemo ga na isti način, onako kako ih je i on sam pjevao i nastupao diljem domaćih  i svjetskih pozornica – obećava Osredečki.

– Jer Oliver je sa svojom glazbenom ostavštinom i naslijeđem, smatramo, istinska hrvatska ‘kulturna baština’ i naš svojevrsni, vječni ‘spomenik kuture’. I zato smo uvjereni da će Oliverovi obožavatelji i štovatelji njegova glazbena lika i djela biti zadovoljni ovim našim, držimo, najljepšim  glazbenim i koncertnim in memoriam programom – pjevajući s nama Oliverove pjesme, i tako mu i oni sa svoje odati počast – pet godina nakon što nas je napustio – naglašava Osredečki i dodaje:

– Projekt ide dalje i ove godine, pod istim nazivom – ‘Tragom Olivera’. Pa ćemo tako i ove jeseni, nakon tradicionalne ljetne svečanosti Oliverovih pjesama u Veloj Luci pod nazivom ‘Trag u beskraju’ i mi na svoj način obilježiti petu godišnjicu otkako nas je Oli zauvijek napustio… Nastojali smo tako objediniti najljepše Oliverove pjesame i hitove – naglašava Osredečki te ističe:

– U ovogodišnjem projektu će i dalje sudjelovati ‘stalna postava’ i vrhunski glazbenici i pjevači koji su s legendarnim Olijem prošli određeni glazbeni put: njegovi vjerni i neumorni ‘Dupini’, Petar DragojevićTedi Spalato Zorica Kondža te od ove godine i mladi Jure Brkljača Dino Petrić – uz još poneko atraktivno gostujuće glazbeno iznenađenje…

Ova, držimo, iskrena i predivna glazbena priča događat će se do kraja godine u Varaždinu, Rijeci i Zadru. Ulaznice za te koncertne spektakle kreću u prodaju 7. srpnja u sedam sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Whatsapp
Instagram
Call
SMS
Email
Open Close